Hoe interessant is een rijstkoker voor in jouw zaak?

Hoe interessant is een rijstkoker voor in jouw zaak?

februari 24, 2021 0 Door admin

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat er in menig aantal verschillende horecazaken steeds vaker gebruik wordt gemaakt van gerechten met rijst. Het bereiden van rijst kan in de praktijk echter op verschillende manieren gebeuren. De werkwijze die jij gaat toepassen is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij in eerste instantie bijvoorbeeld maar eens aan de hoeveelheid aan rijst die je moet bereiden. Vervolgens spreekt het voor zich dat er ook moet worden gekeken naar de frequentie waarop je die hoeveelheden aan rijst nodig hebt. Het kopen van een zogenaamde rijstkoker zou voor heel wat verschillende horecazaken alvast een goede keuze kunnen zijn. Ben je benieuwd of dat ook geldt voor jou? Verdiep je dan vooral even snel in de informatie die we hier voor jou hebben verzameld!

Wat zijn de voordelen van gebruik maken van rijstkokers? 

Dat steeds meer horecazaken ervoor kiezen om een rijstkoker te kopen is het gevolg van de verschillende interessante voordelen waar je op kan rekenen. Op het ogenblik dat je gebruik gaat maken van een rijstkoker zal je dan ook kunnen vaststellen dat je de hieronder terug te vinden voordelen kan gaan ervaren: 

 

 1. Het is altijd mogelijk om de perfecte rijst klaar te maken; 
 2. Voor elke maaltijd is er aanzienlijk minder vet vereist; 
 3. Het is mogelijk om elk type rijst in een rijstkoker te bereiden: 
 4. De automatische timer zorgt ervoor dat de rijst niet over zal koken; 
 5. Het is niet langer vereist om de rijst in het oog te houden; 
 6. Je dient de rijst na het bereiden niet meer af te gieten; 

 

Naast bovenstaande voordelen is het overigens ook nog eens zo dat de rijst na het koken in de rijstkoker op temperatuur kan worden gehouden. Dit zorgt ervoor dat je heel wat potentiële problemen met je rijst kan voorkomen. Ook hoef je niet langer pannen weg te gooien omdat de rijst er in is aangebrand. Dit kwam vroeger zeer vaak voor in horecazaken, maar behoort inmiddels door de komst van de rijstkokers dus tot het verleden!

 

Klik hier voor het complete aanbod!

Wat kan je allemaal klaarmaken in een rijstkoker?

Bovenstaande lijkt in eerste instantie misschien een beetje een onbenullige vraag. Toch schuilt er wel degelijk een interessante bron van informatie in. Het eerste waar we natuurlijk aan denken bij het aanschaffen van rijstkokers is dat ze lekkere rijst kan bereiden. Dat is natuurlijk ook perfect mogelijk, maar er is meer. Wat heel wat mensen in eerste instantie niet weten is namelijk dat het met behulp van een rijstkoker eveneens mogelijk is om andere soorten voedingswaren en gerechten te bereiden. Het kan hierbij dan concreet gaan om: 

 

 • Rijst, pasta of noedels; 
 • Stoommaaltijden;
 • Allerhande verschillende soepen; 
 • Verschillende soorten vlees en vis; 
 • Heerlijke groenten;
 • Gerechten met eieren; 

 

Tot slot spreekt het voor zich dat je eveneens over de mogelijkheid beschikt om gerechten te maken in een rijstkoker zoals bijvoorbeeld stoofschotels. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn dat het kopen van rijstkokers eigenlijk voor iedereen de moeite meer dan waard kan zijn om te overwegen. Je kan er in jouw horecazaak in ieder geval heel wat mee doen. Een rijstkoker vormt dan ook een zeer interessante, waardevolle aanvulling op jouw horeca-apparatuur.