De voedzaamste noten om te eten

De voedzaamste noten om te eten

januari 10, 2022 0 Door admin

Wist je dat het verstandig is om regelmatig een hand vol noten te eten? De voornaamste reden hiervan is dat noten niet alleen een heerlijk tussendoortje, maar ook ontzettend gezond zijn. Deze kleine snacks zitten namelijk vol met vetten, vitamines en eiwitten die een positief effect hebben op jouw gezondheid. Maar welke noten zijn nou het aller gezondst? Lees snel verder en ontdek wat de voedzaamste noten zijn om te eten!

1. Walnoten

De meeste populaire noot van allemaal is de walnoot. Deze noot is de vrucht van een gewone walnoten- of okkernotenboom en is gemakkelijk te herkennen door de harde dop. In Nederland eten we al decennialang walnoten en dat is met een reden. De noten staan er namelijk om bekend dat ze een boost geven aan jouw gezondheid. Walnoten kopen levert je dan ook de volgende gezondheidsvoordelen op: 

  • Helpt tegen stress en een hoge bloeddruk
  • Het bevat veel onverzadigde vetten die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en een hoog cholesterolgehalte tegengaan
  • Het bevat veel antioxidanten die bacteriën onschadelijk maken
  • Het helpt je om sneller in slaap te komen door het hoge gehalte aan melatonine

 

2. Amandelen

Ben je niet zo dol op walnoten? Dan kan je ervoor kiezen om amandelen toe te voegen aan je voedingspatroon. Deze noten zijn de zaden van de amandelboom die vooral groeit in het warme Midden-Oosten. Tegenwoordig kiezen mensen ervoor om amandelen te kopen vanwege de vitamines, mineralen en eiwitten die in deze noten aanwezig zijn. Dit zijn voedingsstoffen die ieder lichaam namelijk nodig heeft om in balans te blijven. Daarnaast brengen amandelen nog meer voordelen met zich mee:

  • Dragen bij aan gezondere hart- en bloedvaten dankzij de vitamine E, magnesium en foliumzuur
  • Verlagen een hoge bloeddruk en cholesterolgehalte
  • Zorgen ervoor dat je verzadigd raakt, waardoor je minder gaat eten

 

3. Pistachenoten

Als laatste kan je ervoor kiezen om meer pistachenoten te gaan eten. Deze noten zijn namelijk één van de voedzaamste noten en staan niet voor niets bekend als de ‘lachende noot’. Dit komt doordat een pistachenoot een half openstaande schil heeft die lijkt op een lachende mond. Behalve dat deze noten enorm veel lijken op cashewnoten, brengen ze meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Bevat het minst aantal calorieën van alle noten soorten
  • Versterken je botten door de grote hoeveelheid aan fosfor, magnesium, kalium, calcium en eiwitten
  • Draagt bij aan een gezonder hart doordat het een hoog gehalte aan antioxidanten en onverzadigde vetten bevat die de cholesterol verlagen

 

Onbewerkte noten zijn het beste

Ben je ervan overtuigd om één van deze drie noten toe te voegen aan jouw voedingspatroon? Dan is het belangrijk om te weten dat je het beste rauwe en ongezouten noten kunt kopen. Deze noten zijn niet bewerkt en bevatten daardoor de meeste vitamines, mineralen en ander gezonde voedingsstoffen. Door een handje vol noten dagelijks te eten zal je merken dat je gezondheid aanzienlijk verbeterd!