Wat je altijd al wilde weten over entrecote

Wat je altijd al wilde weten over entrecote

juli 25, 2022 0 Door admin

Ben je een vleesliefhebber? Dan ben je vast wel bekend met de entrecote? Dit is een lekker stukje biefstuk dat bekend staat om haar heerlijke randje vet. De entrecote heeft een unieke smaak die eigenlijk met niets te vergelijken is. Ook bekend met een t-bone? Ook dit is gemaakt van datzelfde wild. In principe is haast iedere vleesliefhebber wel fam van de entrecote. Wil jij hier toevallig meer over weten? Lees dan snel verder. 

 

Runder entrecote

Over het algemeen spreken we over entrecote als runder entrecote. De meeste mensen benoemen dit echter niet, omdat het vaak wel duidelijk is over welk stuk vlees je het hebt. Maar wat is de runder entrecote precies? Dit is dus een stuk vlees met een uitgebreide historie. Vroeger werd namelijk de dunne lende van een rund als een soort basis gebruikt om te kijken wat de bevleesdheid is. Dat is nu natuurlijk niet meer zo, maar dit is wel hoe het vroeger ging. Eigenlijk bepaalde de bevleesdheid uiteindelijk wat je voor het stuk vlees moest betalen. 

 

Welke kenmerken heeft het?

Net zoals ieder product zijn er ook verschillende soorten en maten van entrecote. Zo geldt dit ook voor de kenmerken. Dingen waar op gelet kan worden, zijn de marmering en de malsheid. Het een is niet per se afhankelijk van het ander. Het is vooral goed om te weten dat de leeftijd van het dier en daarnaast ook fijnheid van draad van de spiervezels bepaalt hoe mals de entrecote is. Je kunt er dus nooit vanuit gaan dat je stukje entrecote altijd hetzelfde smaakt. Dat is namelijk onmogelijk.

 

Er is dus heel veel te zeggen over dit malse stukje vlees. Zo geldt dit ook voor de picanha. Veel mensen verwarren de entrecote met dit stuk vlees, maar dit is zeker niet hetzelfde. De smaken zijn wel degelijk vergelijkbaar.